Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. tarafından organize edilen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Dijital Dönüşüm Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tekerek, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Ar-Ge merkezlerinin yönetici ve yetkilileri ile kurum-kuruluş temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. KSÜ ve Kahramanmaraş Teknoket olarak iş dünyasıyla olan etkili ve verimli işbirliklerini azami düzeye çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, bu kapsamda şehrin öncelikli sorunlarına çözüm önerileri getiren akademik çalışmaları desteklediklerini söyledi. “Ülkemizin global piyasalarda dijitalleşmeye uyum sağlayarak pazar payını artırmasında ileri teknoloji ve katma değer içeren üretim alanlarına öncelik verilmesi ön plana çıkmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi bu kapsamda ülkemize rehber olma niteliğindedir.” diyen Rektör Can, “Bugün bir araya geldiğimiz bilgilendirme toplantısında detaylarına ulaşacağımız Dijital Dönüşüm Çağrısı, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Belgesi kapsamında “Milli Teknoloji Güçlü Sanayi” vizyonunu destekleyici önemli unsurlardan birisidir. Dijital dönüşüm çağrısıyla amaçlanan ülkemizin sanayisine yön vererek dijital yetkinliklerin artırılması, dışa bağımlılığın azaltılması, farklı sektörlerin gelişimine katkı sağlamak, ortak çalışma kültürünü geliştirmek, ülkemizin geleceğin teknolojilerine yoğunlaşmasını sağlayarak daha planlı Ar-Ge yapılması, üretim kapasitelerinin geliştirilmesi ve bu alanlarda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesidir.” dedi Prof. Dr. Niyazi Can, “Üniversitemiz bu hedefler doğrultusunda Teknokent’le ortak hareket ederek bilimsel çalışmaların sanayiye aktarılması, katma değerli üretime destek sağlamak için akademik danışmanlık hizmetleri verilmesi, sanayicinin ihtiyaç duyduğu test, laboratuvar ve analiz hizmetlerinin gerçekleştirilmesi ve özellikle Kahramanmaraş’ın dijital yetkinlik düzeyinin belirlenmesi konularında resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ilerleyerek üniversite, Teknokent, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarını içine alan dörtlü sarmal modelini benimsemektedir.” şeklinde konuştu. Toplantının katılım sağlayan firmalar, akademisyenler ve diğer kurum, kuruluşların temsilcilerine katkı sağlaması ve ilimizden bu çağrı kapsamında proje başvuruları yapılmasını temennisinde bulunan Rektör Can, başta organizasyonu gerçekleştiren Teknokent ekibi olmak üzere, katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından ASKON Danışmanlık firmasından Sefa Öngel, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Dijital Dönüşüm Çağrısı Tanıtım ve Bilgilendirme Sunumu gerçekleştirdi. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programını genel hatlarıyla tanıtan Sefa Öngel, hazırlık, başvuru ve değerlendirme süreçlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Dijital Dönüşüm Çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.hamle.gov.tr adresinden erişilebilmektedir.