Hakkımızda

Vizyon

Geleceği şekillendiren araştırma, buluş ve girişimlerin en yüksek katma değeri oluşturacak şekilde karşılığını bulmasını sağlamaktır.

Misyon

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. proaktif yaklaşımla yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesi ve bilgi birikiminin oluşmasıyla birlikte ithalatın ikamesinde ve gerekli insan kaynağının yetiştirilmesinde katkıda bulunmayı misyon olarak belirlemiştir.
Yerelden küresel bağlama doğru mümkün olan bütün olanakları değerlendirerek, yenilikçilik ve girişimcilik bağlamlarında potansiyeli gerçekleştirmek suretiyle ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında gerekli katkıyı sağlamak öncelikli görevimizdir.

Hedefler

  • Ar-Ge ve teknoloji geliştirme faaliyetleri sayesinde misyonumuzu destekleyen aşağıdaki 5 temel unsurun oluşması hedeflenmektedir;
  • Üniversitelerde geliştirilen teknolojinin sanayide uygulanmasını teşvik ederek proje kültürünün yayılması suretiyle destek mekanizmalarından faydalanma oranlarının artırılmasını sağlamak, 
  • Sanayideki örnek uygulamaların yazına aktarılması ve Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH)’nın korunmasını sağlamak,
  • Ön kuluçka ve Kuluçka merkezlerinin yaşayan alanlar halinde sürdürülebilirliğine olanak sunarak yenilikçilik eko-sisteminin devamlılığını sağlamak,
  • Girişimcilerin teknoloji temelli yatırım fikirlerini geliştirmelerini sağlayacak şekilde mentörlük hizmetlerinin sunulmasıyla yeni girişimlerin başarı oranını artırmak,
  • Sürekli gerçekleştirilecek olan taramalarla ihtiyaca göre eğitimler düzenleyerek yenilikçilik eko-sisteminin devamlılığını sağlamak.

Kahramanmaraş Teknoloji Gelişitrme Bölgesi 04.07.2011 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan 2011/1968 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Bölge, Teknoloji Geliştirme Bölgesi-1 (TGB-1) alanından oluşmaktadır. TGB-1 alanında 2017 yılında yapımına başlanan Kahramanmaraş Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi’nin yapımı tamamlanmış ve 2018 sonu itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. Bölgenin yönetimi ve işletilmesinden Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. sorumludur.

Kahramanmaraş Teknokent bünyesinde 2013 yılında Kahramanmaraş Teknoloji Transfer Ofisi (KTTO), 2014 yılında Kahramanmaraş Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi ile Mikro Kuluçka Merkezi kurulmuştur. 2017 yılında ise Kuantum Ön Kuluçka Merkezi aktif hale getirilmiştir.

Yönetici şirketimiz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) önderliğinde Valilik, Ticaret ve Sanayi Odaları, Belediye, Organize Sanayi Bölgeleri ve Özel Sektör temsilcilerinden oluşan 16 ortaklı bir yapıdır.

Kahramanmaraş Teknokent binası, zemin ve bodrum katlara ek olarak 4 kattan ve toplam 6.000 metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. Binada 61 ofis hizmete sunulmuştur. 52 ofis Ar-Ge uygulamaları alanında hizmet vermektedir.

TGB-1'in faaliyetleri açısından Kahramanmaraş’ın özellik ve olanakları incelendiğinde Kahramanmaraş, Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda 37-38 kuzey paralelleri ile 36-37 doğu meridyenleri arasında yer almaktadır. Kahramanmaraş 14.346 kilometrekarelik yüzölçümü ile Türkiye’nin 11. büyük şehridir. Kuzeyde Sivas, kuzeybatıda Kayseri, güneybatıda Osmaniye ve Adana, güneydoğuda Gaziantep, doğuda Adıyaman ve kuzeydoğuda Malatya ili ile çevrili bir Doğu Akdeniz şehridir.

TGB-1'in alanları Kahramanmaraş il merkezinin batısında Kahramanmaraş-Kayseri karayoluna cepheli bulunan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yerleşke alanı içindedir. Bölgenin bulunduğu karayolunda doğuya doğru gidildiğinde Kahramanmaraş-Adana karayoluna ve Kahramanmaraş-Gaziantep karayoluna batıya doğru gidildiğinde ise Kahramanmaraş-Kayseri yoluna kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Bu karayollarının yanında, il merkezinde bulunan havaalanına da yaklaşık 15 km.’lik bir karayolu ile ulaşılabilmektedir. Havaalanında İstanbul-Ankara seferleri düzenli olarak yapılmaktadır. Akdeniz Bölgesinin Doğusunda yer alan Kahramanmaraş’a Türkiye'nin her yerinden ulaşım sağlanmaktadır. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun kavşağı durumundadır. Otobüs terminali şehrin güneyinde olup şehir merkezine uzaklığı 2 km'dir. Şehir içi dolmuş, otobüs ve taksi ile terminale ulaşım sağlanmaktadır. Şehrin en yakın liman bölgesine uzaklığı 233 km ve demiryolu ulaşımına uzaklığıise 28 km’dir.

Kahramanmaraş’ta konaklama açısından farklı standartlarda çok sayıda otel mevcut olup, üniversite konuk evi, öğretmenevi vb. kamu misafirhaneleri de mevcuttur. Kültürel ve sosyal açıdan kentin yöresel mutfağı, geleneksel el sanatları, Germanicia Antik Kenti mozaikleri, kültür merkezleri, yayla turizmi, tabiat parkları ve koruma alanları, mağara turizmi, tarihi kale, kent müzesi, devlet tiyatrosu ve alışveriş merkezleri ön plana çıkmaktadır. Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin belirtilen ulaşım, konaklama, kültürel ve sosyal imkânlara sahip olması bölgeyi diğer TGB’lerin olanaklarıyla rekabet edebilir kılmaktadır.

Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde özellikle ileri teknoloji ve ar-ge çalışmaları üreten, ülke ekonomisine daha yüksek katma değer ve istihdam sağlayan, ulusal ve uluslararası rekabet gücü yüksek firmaların oluşumu desteklenmektedir.

  • 53

    Tamamlanan Pojeler

  • 46

    Devam Eden Projeler

  • 43

    Firma Sayısı

  • 210

    Personel Sayısı